Najbolje od književnosti na netu | srpanj 2019.

Kviz “Jesi li književna sveznalica?”– popularne Književne Kritičarije, na Facebooku poznate i kao Hrvatski za svaku upotrebu su pripremile kviz samo za najzagriženije knjigoljupce.

Stvarnost je ljepša uz poeziju – projekt Bookse i učenika Klasične gimnazije u Zagrebu Razumijem što čitam – učenici pišu kritičke osvrte o djelima iz hrvatske književnosti.

Shakespeare je bio žena?! – još nema kraja višestoljetnoj raspri oko identiteta najpoznatijeg i najutjecajnijeg pisca u povijesti.

“Orwellov užas iz 1984. danas je bliži nego ikad” – klasik Georga Orwella iz kuta autora Josipa Mlakića

Pisci razgovaraju

Ernest van der Kwast: “Čitatelje hranim maštom” – autor kritički i čitateljski prihvaćenog romana Sladoledari govori o neobičnoj inspiraciji za taj roman, o roditeljskim očekivanjima i o podrijetlu sladoleda.

Natječaj “Sedmica & Kritična masa”  – portal Kritična masa četvrtu godinu zaredom provodi natječaj za mlade autore i tim povodom objavljuje intervjue s autorima i autoricama koji su ušli u uži krug natječaja. Ove su godine u uži krug ušli: Leonarda Bosilj, Iva Hlavač, Toni Juričić, Maja Klarić, Dinko Kreho, Mira Petrović i Iva Sopka.

Melania G. Mazzucco: “Svaki je život vrijedan da se o njemu pripovjeda” – razgovor s talijanskom autoricom Melaniom G. Mazucco o njezinom najnovijem romanu Ja sam s tobom: Brigittina priča koji tematizira stvarnu i potresnu životnu priču kongoanske izbjeglice Brigitte.

 

 

Jedna misao o “Najbolje od književnosti na netu | srpanj 2019.”

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

Napravite svoju stranicu s WordPress.com
Započnite
%d blogeri kao ovaj: